tot ce veti vedea pe acest blog este oparte din mine, felul in care traiesc si vad eu lumea....

Vizionare placuta!

sâmbătă, 26 februarie 2011

UN PAS MIC, DAR CONSIDERABIL SPRE O VIATA MAI BUNA

  De obicei, cand scriu ceva, pornesc de la o singura idee. De aceasta data, ideea mea se va contura pe parcurs, deoarece nu am pornit de la ea, ci am ajuns la ea intr-un final, dupa multe nopti nedormite si multe ganduri, unele mai mult, altele mai putin clare.

          In momentul de fata viata mea este un haos... sau , cel putin, asa am considerat eu...  Daca mi-ar fi cerut cineva sa fac o comparatie, pana ieri, nu as fi stiut ce sa spun... probabil i-as fi spus ca viata mea seamana cu un taciune de jar, care inca arde, inconjurat de cenusa rece a unui foc mistuit de ceata si de negura beznei din jur, care acapareaza si distruge tot in jurul ei, necontrolat, ca o explozie nucleara uriasa. Tot ce puteam vedea in jurul meu era ura,  dezamagire, furie si neincredere. In mintea mea se reflecta un amalgam de ganduri murdare, obscure, in mare parte neclare, nehotarate. Cu toatea astea, printre gandurile mele am intrezarit dorinta nemarginita de a trai. Aici a aparut marea mea revelatie materializata printr-o simpla intrebare: "DE CE?" De ce, cand am atat de putine motive? De ce traiesc? De ce am fost creat? De ce eu?  ... si multe altele pe care nu ar avea rost sa le mentionez.

           In schimb, daca mi-ar cere cineva sa fac o comparatie acum, i-as spune cu totul si cu totul altceva; i-as spune ca viata mea este ca o floare, nu cu foarte mult polen, dar cu multe petale.

 De ce o floare si nu mai multe? Asta nu va voi spune, va las sa credeti ce vreti...

 De ce multe petale?

Simplu: cate una pentru fiecare lucru frumos din viata mea, pentru fiecare lucru care ma face sa vreau si sa merite sa traiesc in aceasta lume plina de ura si rautate, neajunsuri si nedreptate.
           Ceea ce incerc sa va spun este ca viata este mai frumoasa atunci cand visezi, cand accepti mai usor lucrurile rele din jurul tau si le compensezi cu cele bune, care, daca traiesti in Romania, cu sigurnta sunt foarte putine.... dar   totusi  pot fi si asta e cel mai important.
            Viata este mult mai usoara si mai frumoasa atunci cand putem vedea partile bune din ea.
                                   Incercati asta si va garantez ca nu veti regreta!!!

3 comentarii:

  1. Bravo m3zm3ro, nu ma asteptam ca poti scrie asa de frumos, felicitarile mele, si ma mai bucur ca ai gasit calea care merge drept, nu... intr-o parte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Omul este creat pentru ceva maret.Dorinta ta de a trai este primul pas in planul divin.Cautarea ta trebuie sa continue pana la formarea imaginii pe care Dumnezeu o are in interiorul tau pentru ca este singura care aduce satisfactie si implinire.Te face sa infloresti si sa devii roditor in toate privintele,lucru benefic pentru tine si pentru intreaga umanitate. Toate bune
    prietene, si Duhul cel Bun sa te conduca.

    RăspundețiȘtergere